Rubriky
Soutěže a olympiády

Autodesk Academia Design 2016

Ve dnech 8.-9.4.2016 se  naši studenti se již tradičně zúčastnili prestižní soutěže Autodesk Academia Design, která se v letošním  roce odehrávala v jihočeském Velešíně.poradi

Tato soutěž má  velkou tradici (byl to již 22.ročník) a pravidelně se jí účastní  studenti  středních škol z celé České republiky. V letošním ročníku bylo přihlášeno 27 středních škol, což je nemalá konkurence. O významu této akce svědčí i účast na oficiálním zahájení, kterého se účastnili  zástupci kraje, města, významných jihočeských firem ale i  rektoři  Západočeské a Jihočeské university.

Naši školu reprezentovali v kategorii AutoCAD 2D kreslení Zdeněk Fišr (třída S3) a v kategorii Inventor 3D modelování Vojtěch Meduna (třída S4). Oba naši soutěžící  se nenechali zaskočit velice obtížným zadáním, které mnoho jiných soutěžících znervóznilo, a podali výborný výkon. Na stupně vítězů jsme sice nedosáhli, ale oba shodně obsadili 6.místo. Ve srovnání s jinými školami, které mají výuku těchto předmětů daleko širší,  je to vynikající výsledek.

V celkovém hodnocení škol, kde se hodnotí souhrnný výsledek studentské i učitelské kategorie se naše škola umístila na výborném 4.místě.

Děkujeme oběma studentům za vynikající reprezentaci naší školy.

 

v_meduna z_fisr