Rubriky
Sport

Pohár CHLMF ve futsalu SŠ – 2. místo

Ve čtvrtek 2. 2. 2017 jsme se zúčastnili Poháru CHLMF ve futsalu, jeho 2. ročníku.  Na přípravě turnaje jsme se skromným dílem též podíleli. Turnaje se zúčastnilo osm týmů Chomutovska a Kadaňska.

Hrálo se ve dvou skupinách po čtyčech družstvech systémem každý s každým, dále o pořadí na 7. – 8. místě, respektive na 5. – 6. místě. Následovala dvě semifinále a poté boje o třetí místo a na závěr o konečné vítězství. Naši chlapci zvládli těžší ze dvou skupin, když remizovali 1 : 1 s ESOZ Chomutov Na Průhonu, poté porazili 3 : 0 OA Chomutov a na závěr remizovali s vítězem skupiny SPŠ a OA Kadaň 0 : 0. Druzí jsme skončili při shodném počtu bodů s vítězem pouze o horší skóre. Ve druhé skupině musel o pořadí na prvním a druhém místě rozhodnout až dodatečný penaltový rozstřel. Ten zvládli lépe hráči chomutovského gymnázia. Druzí tak ve skupině B skončili gymnazisté z Kadaně. V semifinále jsme po výborném výkonu porazili Gymnázium Chomutov 1 : 0 a stejným poměrem si poradili v souboji kadaňských středních škol žáci Gymnázia a SOŠ. V souboji o třetí místo těsně uspěli reprezentanti SPŠ a OA Kadaň. Naši borci podlehli po vyrovnaném boji Gymnáziu Kadaň 0 : 2, když druhou branku inkasovali až v samém závěru utkání při hře bez gólmana. Nutno dodat, že první čtyři týmy byly výkonnostně nesmírně vyrovnané, ale vítězství pro sebe získalo družstvo s nejkolektivnějším a nejvyzrálejším herním projevem a tedy zaslouženě. Našim přemožitelům gratulujeme.

Hráčům školy nemohu než poděkovat za předvedené výkony a bojovného ducha. Velký dík patří zástupcům Chomutovské ligy malého fotbalu v čele s jejím předsedou Jiřím Kupcem. Připravili turnaj na vysoké úrovni, včetně cen pro zúčastněná družstva.

SPŠ a VOŠ Chomutov reprezentovali: Filip Bachor A4, Petr Trhlík S4, Franta Hašek E4, Tonda Fazekaš a Petr Proll TM4, Vašek Otáhal S3, Michal Větrovec 2E, Lukáš Jíra a Dominik Mencl 2C, Petr Skuthan a Aleš Vrabec 2D, Jan Myšák a Robert Sándor 1C.

 

V Chomutově 3. 2. 2017                                                                                                                               vedoucí týmu: J. Kouba