Rubriky
Akce školy

Poznávací zájezd – Ženeva, Provence, Monako

V měsíci červnu dostali někteří žáci naší školy možnost zúčastnit se poznávacího zájezdu do švýcarské Ženevy, francouzského Provence a do Monaka. Zážitky popisuje Jiří Bláha ze třídy 1A.

První den zájezdu nabídl pouze odjezd mikrobusem od školy, svoz do Prahy a následné vyražení na cestu se společností CK LS TOUR.

V ranních hodinách druhého dne jsme přijeli do Ženevy, kde nás jako první čekala exkurze do tradiční rodinné firmy na výrobu čokolády FAVAEGER. V odpoledních hodinách následoval převoz autobusem do centra města a jeho následná prohlídka s průvodcem. Večer pak následoval kratší rozchod po městě a odjezd do Francie, konkrétně pak na hotel do města Orange.

Třetí den byla na programu nepříliš povedená návštěva muzea o radioaktivitě VISIATOME. To nám následně ale vynahradila prohlídka známého římského akvaduktu PONT DU GARD a města AVIGNON se známým mostem. Bylo se opravdu na co koukat – hlavně z architektonického hlediska.

Po probuzení v hotelu v blízkosti Avignonu jsme vyrazili do MUSÉE DE LA LAVANDE – tedy do muzea levandule, kde jsme se dozvěděli vše podstatné jak o pěstování, tak i o zpracování rostliny. Další na programu byla projížďka národním parkem v okolí kaňonu VERDON. Na cestě jsme měli dvě zastávky – ve vesničce MOUSTIERSTE-MARIE a u JEZERA SV. KŘÍŽE, kde jsme si zapůjčili šlapadla a projeli se. Večer jsme pak přijeli do CANNES, kde jsme se ubytovali a město si pak i prošli.

Pátý a poslední den jsme měli na programu návštěvu parfumerie v GRASSE, kde nás cca. 1 hodinu provázela česká průvodkyně Lenka. Potom jsme přejeli do MONAKA, kde jsme měli zaplacený vstup do oceánografického muzea a po prohlédnutí si života pod hladinou moře jsme si mohli Monako prohlédnout i sami, včetně koupání v čistém moři. Kolem 22:20 následoval odjezd domů a šestý den příjezd do Prahy.