Rubriky
Vybavenost školy

Průmyslovka v boji s koronavirem

Škola je sice zavřená, žáci se učí on-line, ale i naši učitelé se snaží pomoci tam, kde je to nutné. Dali jsme k dispozici své školní pomůcky, které momentálně nejsou k výuce potřeba. Školní 3D tiskárny nezahálí, ba naopak. „V průběhu čtrnácti dnů byly zatíženy tak, že  téměř vypovídají poslušnost,“ sdělila naše zástupkyně, která se obětavě zapojila do akce 3D tiskem proti koronaviru ve spolupráci se Statutárním městem Chomutov, chomutovskou knihovnou, Domečkem Chomutov a 3D tisk pro Kadaň. Čtyři školní tiskárny dokázaly vyrobit 250 kusů těchto ochranných štítů, které už nyní slouží Městskému ústavu sociálních  služeb v Jirkově, strážníkům MěP a lékařům chomutovské nemocnice či  jirkovské polikliniky.

„Nápad, odhodlání a chuť pomáhat by byla, ale dochází nám už síla a materiál,“ dodává Ing. Galuszková, která během týdne strávila u tiskáren většinu svého času a na výrobu spotřebovala téměř jedenáct kilogramů materiálu.

Do našich oblastních médií jsme vyslali výzvu pro ostatní, kteří by se chtěli zapojit a případně nám pomoci, velké poděkování náleží Ing. Vlčkovi a Ing. Šléglovi a Mgr. Zichové, kteří se též do projektu zapojili a obětavě vypomáhali. Děkujeme všem!

Zhlédněte přiložené video ?.