Rubriky
Sport

Úspěšné Okresní kolo v atletice pro naše chlapce i dívky

V pátek 23. 9. 2022 se na chomutovském atletickém stadionu uskutečnil Středoškolský pohár v lehké atletice. Velký úspěch zaznamenali celkovým vítězstvím a postupem naši chlapci. Historicky první účast našich dívek ozdobil zisk poháru za třetí místo. Všem našim reprezentantům a reprezentantkám blahopřejeme a děkujeme za vzornou sportovní reprezentaci školy. Chlapecký tým postoupil do krajského kola, které se uskuteční 4. 10. 2022 v Ústí nad Labem. Přejeme úspěšný start!

Z výsledků jednotlivců vybíráme ty nejvýraznější. Samuel Synek zvítězil v běhu na 60 m výkonem 7,63. Jakub Umlauf ovládl soutěž ve skoku dalekém skokem do vzdálenosti 554 cm. Kuba také získal nejvíce bodů pro svůj tým, a to dokonce nejvyšším počtem ze všech zúčastněných. Druzí ve svých disciplínách skončili Karel Kaška v běhu na 1500 m (4:52,35), nebo Marek Černý ve skoku vysokém (166 cm). I všichni ostatní však přispěli důležitými body. Mezi děvčaty zaujala prvním místem ve skoku vysokém Hana Formanová (142 cm), která zároveň získala druhý nejvyšší bodový součet mezi zúčastněnými děvčaty. Velkou oporou byla také druhá atletka v týmu Adéla Fučíková.

Družstvo dívek: Adéla Fučíková (S4), Karolína Ledvinková (A3), Agáta Povová a Nina Šobrová (obě TM3), Vargová Michaela (2E), Hana Formanová a Alexandra Theumerová (obě 1C).

Družstvo chlapců: Adam Nejdl (A4), Jakub Umlauf a Karel Kaška (oba E4), Martin Jeníček a Filip Staněk (TM4), Lukáš Faltejsek (A3), Adam Fencl (S3), Marek Černý a Šimon Poplužník (oba TM3), Samuel Synek (2D), Tomáš Moravec (2E) a nováčci Martin Baxa a Marek Liška (oba 1D)

Družstvo dívek sestavila a vedla v soutěži kolegyně J. Rosecká, tým chlapců potom M. Koubová. Oběma patří uznání a poděkování.

V Chomutově 28. 9. 2022 za katedru TVS: J. Kouba