Rubriky
Akce školy

Studentské prezidentské volby

Žáci „nanečisto“ volili hlavu státu.

18. a 19. ledna se mohou žáci a studenti v celé ČR vyjádřit, koho by rádi viděli v čele země, ve které žijí. Projekt je organizován vzdělávacím portálem ČSNS Člověk v tísni, který je primárně určen vyučujícím, žákům a studentům.

Nápad zúčastnit se této akce vzešel z iniciativy Žákovského parlamentu, z iniciativy našich žáků, kteří si sami celou věc zorganizovali propagací počínaje a závěrečným sečtením hlasovacích lístků konče. I přes skutečnosti, které jim organizaci komplikovaly, např. pozdní přihlášení, tudíž málo času na přípravu, možno říci, že naši žáci překvapili poměrně vysokou volební účastí a také jednoznačnými výsledky, jež budou odeslány nezávislé sociální agentuře, která je následně vyhodnotí na úrovni celé ČR.

Cílem této aktivity bylo přispět k aktivnímu, zodpovědnému a sebevědomému přístupu žáků, budoucích prvovoličů, což se bezesporu všem zúčastněným naplnit podařilo. Žáci tak získali cenné zkušenosti s pořádáním voleb a současně se seznámili s principy demokracie a volebního systému. Děkujeme volební komisi a vyučujícím, kteří byli žákům nápomocni.

Pokud vás zajímají výsledky, můžete sledovat v následujícím odkazu, kde je již zveřejněna volba studentů v 1. kole, výsledky 2. kola budou následovat po skončení celého projektu.