Rubriky
Soutěže a olympiády

Technologická olympiáda

Úspěšně vstoupili do projektu Technologické olympiády žáci Jiří Bareš a Rostislav Lacek ze třídy A3, kteří se v konkurenci více než šesti set týmů ze středních škol umístili na 2. místě. Postupují tedy do finálového kola, které proběhne 14. dubna 2023 na Fakultě elektrotechnické (FEL) ČVUT v Praze. Na vítězný tým čeká nejen odměna v hodnotě třiceti tisíc korun, ale hlavně možnost nastoupit na ČVUT FEL bez přijímacích zkoušek. 

Tým „Průmkařů“, jak si říkají, musel v co nejkratším čase vyřešit dvacet šest otázek z oblasti elektromobility, šifrování dat, přenosu informací, umělé inteligence a dalších aktuálních témat. S výsledným časem 2:28:36 a 22 body skončil druhý a jako jediný z Ústeckého kraje postoupil do TOP 25 a má šanci zabojovat ve finále. Týmu přejeme vítězství a děkujeme za skvělou reprezentaci naší školy. 

Projekt Technologické olympiády probíhá pod záštitou Fakulty elektrotechnické ČVUT v Praze a MŠMT; generálním partnerem je ŠKODA AUTO a odborným garantem je ČEZ a.s., GasNet s.r.o.