Rubriky
Projekty

Dobrá škola – Moderní škola 4.0 – letos naše průmyslovka

Čtvrtá průmyslová revoluce byla odstartována. Žáci řešili problém likvidace plastů

Hodnotící komise motivačního programu Rady Ústeckého kraje se letos rozhodla, že první místo v soutěži poputuje do Střední průmyslové školy a Vyšší odborné školy Chomutov. Naši žáci společně se svými učiteli vytvořili model drtičky plastového odpadu, čímž se jim podařilo učinit první krok k jeho recyklaci. S nadrceným odpadem plánují realizátoři i v budoucnu nadále pracovat, což by mohlo znamenat šetření v oblasti nákladů na celý proces 3D tisku a současně se pozitivně odrazit i v oblasti enviromentu. Během realizace mohli žáci uplatnit své znalosti ze strojírenství a současně je dále rozšířit i do oblasti automatizace a elektrotechniky.

Na zmíněném projektu pracovali zapojení žáci několik desítek hodin, za což teď sklidili zasloužený úspěch. Jednalo se celkem o čtyři žáky třetích ročníků, a to jmenovitě: Daniel Együd (S3), Adam Brettschneider (S3), Denis Paulovič (A3) a Karolína Ledvinková (A3)

Vítězové navíc kromě prestižního ohodnocení získali pro školu i šek v hodnotě 500 tisíc korun. 

Ocenění v podobě poháru dnes osobně žákům na půdě školy předala radní Ústeckého kraje pro oblast školství, mládeže a sportu Ing. Jindra Zalabáková.

Celému teamu blahopřejeme.

Autor článku: R. Černý

Upravila: D. Žižková