Rubriky
Sport

Uspořádali jsme Okresní kolo ve fotbale SŠ

Dnes 5. 10. 2023 jsme, jako každým rokem, uspořádali Okresní kolo ve fotbale žáků středních škol Chomutovska a Kadaňska. Turnaje se zúčastnilo pět týmů. Z vítězství se radovali obhájci prvenství SŠES ESOZ Chomutov (Průhon) před Gymnáziem Chomutov a OA ESOZ Cv. Naši chlapci brali „bramborovou“, poslední skončila SPŠS a OA Kadaň.

V prvním zápase s Kadaní ztratilo naše mužstvo vedení naprosto zbytečnou chybou. Zápas, ve kterém měli navrch, tak pouze zremizovali 1:1. V druhém utkání naopak otočili vývoj s chomutovským gymnáziem 2:1. V tomto zápase se banální chyby dopustil naopak náš protivník. V samotném závěru se nám bohužel zranil klíčový hráč (obnovené zranění) a bohužel to nebylo zranění poslední. Následně jsme prohráli 0:2 s vítěznou SŠES Cv. V posledním zápase jsme hráli o medaili s papírově slabší OA Cv, ale zraněními zdecimované mužstvo (viz. obrázek) se již nevzchopilo a po tragickém výkonu podlehlo soupeři 0:2.

Přes neúspěch chci všem klukům poděkovat za sportovní reprezentaci školy, za rok si snad reputaci napravíme.

Poděkování náleží tradičně ZŠ Krušnohorská Jirkov, na jejímž hřišti s umělou trávou se turnaj již několik let koná. Škola nám kromě hrací plochy poskytuje veškeré zázemí. Jmenovitě pak děkujeme panu učiteli Olišarovi.