Rubriky
DOD

DOD 2023 (Arduino, Raspberry Pi, Robotika, IoT)

V sobotu 9.12. měli návštěvníci DOD na chomutovské průmyslovce příležitost prohlédnout si celou řadu odborných učeben a laboratoří a dozvědět se více o tom, co vše na zájemce o studium čeká.

V učebně 002 nahlédli návštěvníci do výuky předmětu „výpočetní technika“ v prvních dvou ročnících vzdělávání. Na počítačích měli připravené ukázky aplikací, které dovedou druháci naprogramovat v jazyce C# nebo jako webové aplikace. Dále jim představili dobrovolníci ze třídy 2.A (Hrdina David, Klán Jakub, Janda Kryštof, Vrkoslav Filip) robotická vozítka, která si sami v průběhu DOD programovali. Robotické „hračky“ se na SŠ dají využít k výuce algoritmizace. Mezi další ukázky patřily jednoduché projekty s mikrořadiči (např. Arduino), které se využívají pro zpestření výuky programování.

Touto cestou bychom chtěli poděkovat všem žákům, kteří v učebně jednotlivé ukázky předváděli a komentovali, za jejich velmi dobře odvedenou práci. Přestože se teprve před několika týdny začali učit programování v C#, bravurně si poradili i s nástrahami jazyka Python při programování robotických vozítek, se kterými se seznámili až na DOD.

Mgr. Rudolf Naxer