Rubriky
Sportovní kurzy Výuka

Pro rodiče 0. ročníků – info TVS, lyžařský výcvik

Tělesnou výchovu, v našem případě předmět TV a sport, bereme skutečně jako výchovu. Klademe důraz na docházku, postoje, přístup k práci, řádné omlouvání atd. Výkony bodujeme místo klasického známkování.

Se všemi pravidly a podmínkami klasifikace seznamujeme žáky v úvodní lekci. Oproti základní škole si musí žáci zvyknout na jiné standardy, což někdy činí potíže. Snažíme se, aby si žáci řešili své záležitosti, pokud možno, osobně.

Žáky z účasti na hodině neomlouvá nezpůsobilost cvičit (drobné zdravotní problémy). Jsou přítomni formou náslechu, zapojeni jako rozhodčí, časoměřiči apod. Základní podmínkou klasifikace je 50% aktivní (odcvičené) docházky. Předem známou absenci je nutné omlouvat předem (zubař, lékař apod.)! Z organizačních důvodů (charakter činností a sportovišť) vyžadujeme písemné omlouvání přednostně do omluvného listu.

Žák je povinen doplnit si výkony, které neplnil z důvodu krátkodobé nemoci, návštěvy lékaře apod. Při déle trvajících zdravotních potížích vyžadujeme lékařské potvrzení. O vážných zdravotních potížích žáka (cukrovka, epilepsie atd.) informujte učitele TV, přestože jste již informovali třídního učitele. Pro případná omezení (alergie apod.) vždy aktualizujte lékařské doporučení na začátku každého školního roku.

V prvním ročníku budou mít TVS vždy první dvě hodiny, což je fyzicky poměrně náročné, ale nutné z organizačních důvodů. V září, říjnu a červnu budeme mít atletiku na stadionu na Zadních Vinohradech (za Rock net arénou). V dubnu a květnu plavání v Aqua světu. Sraz vždy již v 7.45, dochvilnost důležitá.

Lyžařský výcvikový kurz je dle ŠVP povinný a bližší informace včetně přihlašovacího dotazníku naleznete zde.
Přihlašovací formulář – LVK

Závěrem chci vyjádřit naději, že budeme společně působit na vaše děti tak, aby na konci prvního ročníku byly o něco samostatnější a ti slabší o něco zdatnější. Věříme, že jim to může pomoci i při plnění povinností v důležitých naukových předmětech.

učitelé TVS