Rubriky
Sport

2. místo v basketbalu, pořadatelství

Dnes ve čtvrtek 17. 10. 2024 jsme ve spolupráci s chomutovským basketbalovým oddílem uspořádali Okresní kolo v basketbalu chlapců SŠ. Turnaj se konal v chomutovské sportovní hale, zúčastnilo se pět týmů okresu.

Po dlouhých letech se nám podařilo sestavit konkurence schopné mužstvo, zejména díky kapitánovi Richardovi Maškovi z E3. Ten se mimo jiné stal nejlepším střelcem turnaje s dvaceti body a mnoha doskoky. Pokud nebyl nejlepším hráčem celé akce, potom by se zcela jistě vešel do nejlepší trojice. Velkým přínosem byla účast nováčků z prvního ročníku, ale mile překvapili i borci, kteří vynikají v jiném sportovním odvětví, ať už ve fotbale, ledním hokeji, volejbale či florbale. Velmi zajímavá „směs“. Naši chlapci se umístili na pěkném druhém místě za suverénní ESOZ Chomutov. Všechny ostatní soupeře kluci „přejeli“ rozdílem třídy, což nám umožnilo prostřídat, pošetřit síly a nechat zahrát celou lavičku.

Postupně jsme porazili SŠTGA Chomutov (Pražská) 17:8, Gymnázium Chomutov 20:7 a SPŠ a OA Kadaň 25:9. Pouze s ESOZ (Průhon + OA) jsme po většinu utkání tahali za výrazně kratší konec a prohráli 4:16.

Za již zmíněným vítězným ESOZem a našimi borci se na třetím místě umístili chomutovští gymnazisté, čtvrtá skončila SŠTGA Chomutov a pátá SPŠ a OA Kadaň.

Poděkování oddílu Levhartů a OR AŠSK Cv (p. Nobst), který zajistil sportovní halu a ceny, dále také Míše Vargové (A4) a Vojtovi Macolovi (1B) za pomoc při organizaci v roli zapisovatelů.

Pochvala za úspěšnou sportovní reprezentaci školy náleží celému našemu týmu.

Reprezentovali: Richard Mašek, Míla Holub, Zdeněk Havránek, Filip Havlíček (všichni E3), Jonáš Dub (1A), Viktor De Stefanis (1D), Lukáš Jarý a Petrik Olos (2C), Ondra Lavička (A4), Petr Kříž (E4), Michal Werschall (S4),