Rubriky
Sport

OF ve fotbalu SŠ – 1. místo

V úterý 1. 10. 2024 jsme ve spolupráci s OR AŠSK a ZŠ Krušnohorská Jirkov uspořádali Okresní kolo ve fotbale chlapců. Hrálo se na umělé trávě v Jirkově Vinařicích. Turnaje se zúčastnilo sedm středních škol Chomutovska a Kadaňska. Náš tým nebyl v nejsilnější sestavě. Dva hráči se nemohli zúčastnit kvůli zranění a tři další neuvolnil nejmenovaný nevlídný kolega. Přesto se naši chlapci vzepřeli nepřízni osudu a po dlouhých letech ve fotbalovém turnaji zvítězili. Nejednalo se o jednoduchou záležitost, prvenství nebylo zdaleka jednoznačné. Jednou se k nám zase přiklonilo sportovní štěstíčko.

Skupinu jsme vyhráli před Gymnáziem Chomutov pouze lepším skóre. Naše zápasy ve skupině: SOŠ Kadaň SŠTGA Cv jsme porazili 1:0, následně SŠTGA Cv Pražská 4:1, s Gymnáziem Cv jsme remizovali 0:0

Ve finále jsme porazili vítěze druhé skupiny OA ESOZ Chomutov 2:1 po penaltovém rozstřelu. Těsně před koncem řádné hrací doby vyrovnal Štěpán Penk a rozhodující penaltu s přehledem proměnil Míla Holub, když před tím gólman Michal Beneš jednu penaltu soupeře bravurně zneškodnil. Dalšími našimi střelci v turnaji byli Michal Aidlpes, Tomáš Benda a Vláďa Brda.

V boji o třetí místo porazila SŠES ESOZ Cv chomutovské gymnazisty. Družstva na prvních čtyřech místech byla naprosto vyrovnaná, rozhodlo sportovní štěstí a „momentum“ hry.

Poděkování náleží panu Olišarovi a ZŠ Krušnohorská za poskytnutí hřiště a zázemí, panu Nobstovi OR AŠSK za zajištění odměn a rozhodčího Jana Hájka, který zvládl všech jedenáct zápasů s přehledem a bez jediné pauzy. Všem účastníkům patří uznání za hladký průběh celé akce, skvělé je, že se nikdo nezranil.

Naši borci postoupili do krajského finále, které je na programu již příští středu 9. 10. v Mostu. Nemáme velké ambice, ale kluci jsou připraveni bojovat.

Sestava našeho mužstva: v brance Beneš, obrana – Šindelář, Holý, Nedvěd, Knap, záloha – Holub, Brda, Penk (Hryn), Zaťko, útok – Benda, Aidlpes, náhradníci Macola, Kučera, Jirotka, Vlček

Chlapcům děkujeme za úspěšnou sportovní reprezentaci školy a přejeme hodně štěstí do bojů v krajském kole.