Rubriky
Sport

Okres ve volejbale SŠ – pořadatelství + 2. místo

Dnes 11. 10. 2024 jsme na ZŠ Jirkov Krušnohorská spolupořádali Okresní kolo ve volejbale chlapců a dívek středních škol. V každé kategorii soutěžily čtyři týmy.

Kategorii děvčat s přehledem ovládly chomutovské gymnazistky, před druhou Zdravotnickou střední školou (ESOZ Z) a třetí OA Chomutov (ESOZ O). Turnaj doplnily velmi kvalitně žačky místní ZŠ, které startovaly mimo soutěž, ale poslední by rozhodně neskončily. Patří jim uznání.

Rovněž v kategorii chlapců nebylo pochyb o vítězi. I zde vítěz neztratil ani set. Okresním přeborníkem se tak stal ESOZ E (Průhon), před našimi hochy a třetí SŠTGA (TA) Cv Pražská. Poslední skončili chlapci z chomutovského gymnázia, kteří podcenili utkání o bronz, v němž byli papírovým favoritem.

Naši stříbrní chlapci dobře reprezentovali, za což jim náleží dík a uznání. Jen škoda, že příští rok nám „pravděpodobně“ budou scházet dva tahouni, neboť by na jaře měli maturovat. Snad se nám je podaří alespoň částečně nahradit a tým smysluplně doplníme.

Reprezentovali: O. Lavička (A4), M. Werschall (S4), A. Klein (V4), T. Sedláček (2B), V. Dufek (2E), J. Kubišta (1B), M. Ilko a T. Fedoryshyn (oba 1D).

Velké poděkování náleží 4. ZŠ Jirkov Krušnohorská, která byla tradičně spolupořadatelem. Jmenovitě potom garantovi TV na škole panu Olišarovi. Škola poskytla sportovní halu, míče, zajistila rozhodčí. Ceny poskytla OR AŠSK Chomutov v osobě pana předsedy Nobsta. Děkujeme.