Rubriky
Akce školy Soutěže a olympiády

OLYPMIÁDA Z DĚJEPISU

V prosinci proběhlo školní kolo Olympiády z dějepisu na téma Každodenní život a kulturní kořeny českých zemí (Čechy, Morava, Slezko). Od Cyrila a Metoděje po Jana Husa.

Přestože jsme technickou školou a dějepis se u nás vyučuje pouze v prvním ročníků, olympiády se zúčastnilo 22 žáků z 1. až 4. ročníků. Žáci byli předem informování o tematickém zaměření ročníku, aby se mohli připravit a případně ,,oprášit“ své znalosti. Přece jenom pro žáky 4. ročníků, už je to několik let zpátky, kdy toto téma probírali na základní škole.

Úkolem žáků bylo například nalézt cenný předmět, který symbolizuje Velkou Moravu a je vyobrazený na dvoukoruně a současně tento předmět pojmenovat, pracovat s časovou osou, vyhledávat události, které souvisely s vládou knížete Rastislava apod.

Vítězem školního kola olympiády se stal Kryštof Janda ze třídy 2.A, na druhém místě se umístil Kryštof Kleman ze třídy 2. D, další místa obsadili Jan Volráb z A4, Tadeáš Kunc z 1. B a Aleš Jandík z 2. A. Všichni jmenovaní žáci postupují do Okresního kola dějepisné olymiády, které se bude konat v lednu 2024.

Všem účastníkům děkujeme za účast a postupujícím gratulujeme!