Rubriky
Sport

Okresní kolo v plavání SŠ

Dne 8.11. 2012 se konalo okresní kolo v plavání SŠ kategorie chlapců. Vzhledem ke specifičnosti sportovního odvětví se zúčastila pouze tři družstva škol, které mají ve svých řadách současné či bývalé plavce. Pořádajcí SŠEaS Chomutov, Gymnázium Chomutov a SPŠ a VOŠ Chomutov.

Závody se uskutečnily v novém chomutovském bazénu a pro mnohé z nás to bylo seznámení s tímto novým sportovištěm. Dojmy jsou, řekněme, poněkud rozporuplné…, podobně jako u atletického stadionu.

Závod byl mimořádně vyrovnaný. Naši chlapci získali zcela shodný počet bodů jako mladí gymnazisté. Rozplavby jednotlivých stylů, štafety 6x 50m volný způsob a 4x 50 m polohově musela doplnit třetí štafeta 4x 50 m volný způsob – rozhodující. Naši chlapci v ní těsně zvítězili a tím ukončili dlouholetou výkonnostní a výsledkovou hegemonii chomutovského gymnázia. A to nám ještě jeden z nejlepších plavců před závody onemocněl.

Všem našim borcům náleží pochvala a poděkování za výbornou sportovní reprezentaci školy.

Reprezentovali: Jirka Kruliš, Marek Matoušek, Frederik Válek (všichni E4), Jarda Soldátek (E3), Dominik Fořt a Libor Kašpar (oba 1C).

Mnoho úspěchů v krajském kole, chlapci nadějní!