Rubriky
Sport

Vánoční turnaje ve florbalu a futsalu

Učitelé TvS připravili v předvánočním čase pro žáky naší školy tradiční turnaje ve florbalu a futsalu. Jednalo se v obou případech o třináctý ročník. Florbal se hrál ve středu 21. 12. od 13.30 do cca 16.30 hodin, futsal potom ve čtvrtek 22. 12. – dopoledne mezi osmou a jedenáctou hodinou. Chvílemi sice na hrací ploše létaly jiskry, ale vše se obešlo bez větších zranění a v duchu fair play. Každého jednoho turnaje se zúčastnilo deset třídních družstev, což je poměrně solidní účast.

Na tomto místě bych rád poděkoval všem chlapcům ze čtvrtých ročníků, kteří se podíleli na hladkém průběhu obou akcí tím, že se zapojili do rozhodování utkání ve skupinách jako rozhodčí. Jmenovitě také děkujeme za pomoc u stolku časoměřičů Veronice Jarischové z TM4.

Pokud mě paměť neklame, poprvé za třináct let existence turnajů se stalo, že v obou finále se objevily stejné dvojice týmů. Ve florbalu se radovali z kolekce a putovního poháru borci E4 v čele s Tomášem Fialou, který se ve vyřazovacích bojích rozehrál k famóznímu výkonu (finále E4 – TM3 6:1). Zajímavostí je, že nejlepším střelcem turnaje se stal Petr Chlán z mužstva poražených finalistů s jedenácti góly. Na druhý den se ovšem role vyměnily a reprezentanti TM3 svému soupeři oplatili stejnou mincí (2:1), když nejlepším střelcem byl Dominik Šulta, pro změnu z E4, s osmi góly.

Výsledky – florbal: 1. E4 ( Doubek, Šulta, Fiala, Hašek, Veinar), 2. místo TM3, na třetím místě skončili společně poražení semifinalisté 1D a 2D.

Výsledky – futsal: 1. TM3 (Chlán, Hajič, Fialka, Svoboda, Vladyka), 2. místo E4, 3. místo opět dělené mezi 2C a 1E.

Kromě finalistů bych chtěl vyzdvihnout skvělá třetí místa mladších dorostenců druhých, a zejména prvních ročníků.

Turnajů se ve dvou dnech zúčastnila necelá stovka sportovců. Děkujeme také těm několika málo třídním učitelům, kteří přišli povzbudit své třídy i ostatním kolegům, kteří projevili zájem o naši akci.

 

V Chomutově 22. 12. 2016                                                                                                                                                       učitelé TvS