Rubriky
Sportovní kurzy

Pec pod Sněžkou 2019

Od soboty 16. 2. do pátku 22. 2. 2019 jsme zorganizovali Lyžařský výcvikový zájezd do Pece pod Sněžkou pro žáky prvních ročníků. Již počtvrté v řadě jsme se ubytovali na hotelu Energetik. Kurzu se zúčastnilo 90 prváků, z toho 69 lyžařů a 21 snowboarďáků. Tým instruktorů byl složen ze sedmi učitelů a pěti externích členů, včetně slečny zdravotnice..

Kurz provázelo, hlavně zpočátku, velmi pěkné, snad až příliš teplé počasí. Místní takové teplo v únoru nepamatují. Sněhu bylo naštěstí dost z předcházejících chladných týdnů.

Akce se obešla bez vážnějších zranění, což je pro nás vždy zásadní. Jeden výron a několik oděrek a puchýřů je v takovém množství lidí skutečně minimum.

Strava byla velmi chutná, ubytování solidní.

Věříme, že se všem líbilo, někteří se naučili základy, jiní se snad o něco zdokonalili, nebo si alespoň „zajezdili“.

Na závěr pobytu jsme uspořádali závody v obřím slalomu lyžařů i snowboardistů v celkem pěti kategoriích. Z lyžařů překonal trať nejrychleji Radek Řehoř z 1B v čase 25,53, o necelou sekundu zaostal Lukáš Fencl z 1D. Na třetím místě se umístil Thomas Kuroiwa z 1E. Mezi snowboardisty byl nejrychlejší Filip Dědek z 1A, který stejnou trať absolvoval v čase 39,03. Medailisté všech kategorií byli odměněni diplomy a nějakou tou sladkostí.

Naši žáci byli chváleni hotelovýni hosty a i my jsme s nimi byli celkově spokojeni. Chci je na tomto místě pochválit za sebe i za ostatní kantory.

Velice chci poděkovat všem svým kolegům, kteří se kurzu zúčastnili jako instruktoři. Velký dík náleží také externistům, vesměs bývalým či současným žákům školy. Bez nich bychom to ani „nedali“

Pro příští rok jsme obdrželi od našeho vedení zadání rozdělit náš „velekurz“na dva menší. Celkově to vítáme a snad se nám bude dařit alespoň jako letos.

V Chomutově souběžně probíhal běžecký kurz připravený a vedený panem učitelem Pohlem. Početně byl letos o něco menší než obvykle, ale na účastníky jsem slyšel pouze chválu. Za přípravu a vedení děkuji panu Pohlovi a také všem učitelům, kteří se zapojili.