Rubriky
Sport

Fotbal SŠ – 1. místo v okresním kole – uspořádali jsme

V pátek 1. 11. 2019 jsme na „umělce“ u Moniky uspořádali Okresní kolo ve fotbalu středních škol. Akci jsme pořádali ve spolupráci s OR AŠSK Chomutov a „Domečkem“ Chomutov. Dorazily bohužel jen tři týmy, ale fotbal se hrál zajímavý.

Hrálo se dvakrát dvacet minut, každý s každým. V prvním zápase vedlo družstvo ESOZ (SŠES Černovická) velmi rychle 2:0 nad SŠTGA Chomutov (SŠTA Pražská). Již v poločase bylo vše naopak (2:3), konečný výsledek byl 2:5 pro Pražskou. Ta byla následně naším prvním soupeřem. Po vlažném začátku se naši borci rozehráli a do poločasu nasázeli soupeři čtyři branky (4:0). Kouč (v mé osobě) v poločase až příliš odvážně vystřídal čtyři zkušené hráče a mnoho nechybělo aby soupeř vyrovnal. Nakonec jsme zvítězili 4:3, ale bylo to o pověstný „chlup“. V posledním utkání jsme porazili energetiky z Průhonu 2:1 v zápase, v němž jsme měli minimálně půltucet „loženek“. Největším „bavičem“ se v tomto směru stal náš nejlepší střelec Martin Pliska, který se tak odmítl osamostatnit se čtyřmi góly na čele tabulky střelců a o prvenství se musel dělit.

Naši chlapci dokázali po dvou letech nadvlády OA Chomutov postoupit do krajského kola, které se bude konat na jaře na Baníku Souš v Mostě.

Počasí bylo poněkud chladnější, ale fotbalisté jsou zvyklí. Vše se obešlo bez vážnějšího zranění a to je vždy velký bonus. Velmi solidně se v roli arbitra představil předseda OŘ AŠSK Chomutov a vášnivý fotbalista pan Pavel Nobst – děkujeme.

Reprezentovali nás: Pepa Kanči, Dan Mergl, Honza Myšák a Marek Ričl (všichni E4), Jirka Ferianc, kapitán Kuba Semelka, střelec Martin Pliska (všichni TM4), Petr Konopka (2A), Jirka Kostelej a David Folwarczny (2A), Pavel Pliska (2C), Lukáš Fencl (2D), Standa Čimpera (1B), Chládek 1C, Svítil (1D) a z téže třídy brankář Spurný. Chlapce z prvních ročníků ještě neznám jmény, tak mi snad odpustí.

Všem výše jmenovaným borcům náleží zlaté medaile, blahopřání k postupu a poděkování za výbornou sportovní reprezentaci školy.

» FOTOGALERIE