Rubriky
Sport

Vánoční školní turnaj ve futsalu – velké překvapení!

Dnes 16. 12. 2019 v odpoledních hodinách jsme pro naše žáky uspořádali tradiční Vánoční turnaj ve futsalu. Stejně jako u florbalového školního turnaje se jednalo již o XVII. ročník.

Turnaje se zúčastnilo 10 třídních týmů. Favorité byli dva. Rakety TM4 (obhájci titulu) a AC/DC Multiplexer E4 (papírově nejsilnější družstvo). Tato mužstva byla také nasazena do čela dvou pětičlenných skupin. Lídrům však vypálili rybník chlapci ze třídy A3 – FC Polore – Gaier, Konopka, Karger, Sukovatý. Velkým překvapením bylo také druhé místo „All in“ 1E (David, Karásek, Jiřík a Gerstenhöfer). V souboji o třetí místo zvítězil na penalty Multiplexer E4. Tento „nešťastný“ tým předváděl nejlepší hru, ale za celý turnaj (24 minut) dokázali jeho hráči vstřelit jediný gól ze hry. Nejvyšší úroveň mělo pravděpodobně čtvrtfinále mezi favorizovanými celky TM4 a E4 (0:1 pen.). Utkání lze bez nadsázky označit za předčasné finále. Tímto názorem však nechci snižovat kvality vítězů FC Polore. Borci A3 totiž dokázali vstřelit ze hry hned devět branek (2:0, 3:0, 2:0, 2:1). To je jiná produktivita!

Nejlepším střelcem turnaje se stal Petr Konopka z týmu vítězů, který vstřelil sedm branek, z toho 6 do sítě soupeře. Těsně za ním zaostal Jan Chládek (1B) s pěti a třetí Matyáš Müller (TM4) se čtyřmi góly.

Všechny zápasy byly velmi vyrovnané, s výjimkou debaklu 0:8, který uštědřily Rakety TM4 Jablíčkům 2E (florbaloví šampioni). Důkazem vyrovnanosti družstev je skutečnost, že hned šest utkání z osmi vyřazovacích rozhodlo až prodloužení nebo penalty. To tu ještě nebylo! Hrací systém turnaje byl ovlivněn omezenými časovými možnostmi, chyby neodpouštěl.

Mnozí chlapci si svými výkony řekli o nominaci na lednový turnaj ve futsalu, který 15. 1. 2020 spolupořádáme. Jedná se o společný projekt naší školy (Pohár ředitele SPŠ a VOŠ Cv) a CHLMF (Pohár CHLMF). Na nejlepších hráčích dnešního turnaje budeme zajisté stavět.

Všem lidem dobré vůle přejeme hodně štěstí do roku 2020 (a to nejen sportovního) a pohodové blížící se Vánoce!