Rubriky
Očima kantorů

Letní škola s Ipady aneb Reportáž psaná na Ipadu

Ani letošní koronavirová krize nezabránila stovce nadšených učitelů, aby se sešli u příležitosti již sedmého ročníku Letní školy s Ipady, která se konala v Jeseníkách v Malé Morávce.

V letošním ročníku se účastníci přenesli do totalitou poznamenaných osmdesátek a celý pobyt byl koncipován v duchu socialistické rekreace. Hlavním úkolem bylo prezentovat středisko – hotel Neptun, učitelé společně vytvářeli retro noviny, apkovali, tabletili, dropovali, fotili, natáčeli a stříhali videospoty, vytvářeli animace, dokonce i cvičili spartakiádu. Velmi nápaditým způsobem tak propojili roky šedé totality s moderními technologiemi.

Kdekdo si možná pomyslí, proč si školením kazit zasloužený čas dovolené, ale pro nás zúčastněné určitě nebyla Letní škola promarněným časem, ba naopak jedná se o akci, která je pro všechny velkou inspirací a mnohým často navrací ztracenou chuť do práce. Velké poděkování patří neúnavným organizátorům, lektorům certifikovaným společností Apple jako odborníkům na využití IPadů ve škole.

Všem svým kolegům mohu akci jen vřele doporučit, jeďte se podívat tam, kde IPad není sprosté slovo, ale prostředek k výuce, který nemá žádné hranice a který spojuje učitele od mateřinek až po vysokou školu.