Rubriky
Soutěže a olympiády

GRANDFINÁLE PREZENTIÁDY – BRONZOVÁ MEDAILE

22. dubna se v Newton University a v Kongresovém centru Praha konalo GRANDFINÁLE PREZENTIÁDY 2022. Na jejich půdě se utkalo šestatřicet nejlepších týmů z celého Česka a ze Slovenska. V dopolední části týmy prezentovaly odděleně ve třech místnostech s tím, že dva nejlepší týmy z každé místnosti postoupí do odpolední části a tam se tato šestice utká v prezentační výzvě.

Tým PRŮMKAŘSKÁ REPRE, tedy náš MATĚJ PROKOP A JIŘÍ BAREŠ, se od svého oboru daleko neodchýlil. Tématem jejich prezentace ve skupině A byla problematika jaderné energie. V úvodu vyvrátili často zmiňované mýty, jako je neekologičnost nebo nebezpečnost jaderných elektráren. Porotcům představili jádro jako zdroj budoucnosti. Jejich prezentace byla natolik přesvědčivá, že jim zajistila postup do odpolední části grandfinále. Odborná porota u obou prezentujících ocenila jejich autenticitu, odbornost, prezentační schopnosti a také myšlenkovou logiku samotné prezentace.

Nejlepších šest týmů dostalo jednoduchý úkol – vytvořit prezentaci. Ale mělo to hned několik háčků. Téma –  AUTO BUDOUCNOSTI. Časový limit – 70 minut. A k tomu dvoustránková rešerše a sada 36 slajdů, žádné jiné soutěžící použít nemohli. A zatímco naši REPRE pracovali na nové prezentaci, pro ostatní nepostupující soutěžící byl připraven doprovodný program.

Soutěžní odpoledne otevřel slovenský tým novuUČKY svet. Matějova a Jirkova REPRE se představila jako čtvrtý tým v řadě. Svou prezentací o Autě budoucnosti – problému moderní doby a hledáním alternativ získal celkové 3. MÍSTO.

GRATULUJEME 3. NEJLEPŠÍMU TÝMU V REPUBLICE!