Rubriky
Sport

Uspořádali jsme Okresní kolo ve fotbale SŠ.

Dnes 1. 11. 2022 jsme uspořádali fotbalový turnaj středních škol chomutovského okresu. Hrálo se na umělé trávě ZŠ Krušnohorská Jirkov. Poděkování náleží tamní škole, zejména potom učitelům Tv, kteří nám poskytli své šatny a další zázemí. Turnaj jsme pořádali pod záštitou OR AŠSK, která zabezpečila kvalitního rozhodčího a ceny. Akce se zúčastnila čtyři mužstva, všechna z Chomutova. Provázelo nás ideální fotbalové počasí, tedy bezvětří, zataženo, příznivá vlhkost vzduchu. Byly k vidění krásné fotbalové momenty, nikdo se vážněji nezranil, boje proběhly v duchu fair play.

Naši chlapci obsadili třetí místo, když dokázali porazit obchodní akademii 1:0 a stejným poměrem podlehli chomutovským gymnazistům, gól jsme inkasovali z pokutového kopu.. V závěrečném utkání jsme obdrželi rychlé dva góly a poté dostali „nařezáno“ 1:7 od vítězů turnaje ESOZ SŠES Průhon. Přesto mohu kluky pochválit, protože v našem týmu figurovali tři prváci a hned šest druháků. Několik borců se těsně před turnajem omluvilo zejména ze zdravotních důvodů, což v tomto ročním období není nic zvláštního. Největší hvězdou našeho družstva byl jednoznačně David Spurný z TM4, který odchytal celý turnaj ve skvělé formě a mnohokrát lapil, i s potřebným štěstím, doslova nemožné.

Konečné pořadí: 1. SŠES ESOZ Cv, 2. Gymnázium Chomutov, 3. SPŠ a VOŠ Chomutov, 4. OA ESOZ Cv

Všem klukům děkuji za sportovní reprezentaci školy.

Reprezentovali: Macola A4, Spurný TM4, Morong TM3, Smetánka S3, Malecký 2A, Benda a Nedvěd 2B, Aidlpes a Holý F. 2C, Brda 2E, Knap a Ondrejka 1A, Holub 1B.

J. Kouba