Rubriky
Sport

Česko vesluje – 1. kolo 22/23

Během měsíce listopadu a v první polovině prosince jsme se jako škola opět zapojili do celostátní soutěže „Česko vesluje“. Vítězství v kategorii středních škol v minulém ročníku nás svým způsobem zavazuje i pro letošní ročník. Svými dlouhodobými výsledky jsme si u organizátorů Labe aréna „vysloužili“ zápůjčku dvou trenažerů. Díky tomu můžeme v hodinách TVS zapojit do soutěže více žáků. Což je fajn, protože veslování je výborné kondiční cvičení, které procvičí celé tělo s bonusem kardio zátěže.

Letošní první kolo bylo sprinterské. Jednotlivci závodili na trati 100 m. Hlavní disciplínou byly štafety 4 x 100 m, při kterých je, stejně jako u jiných štafet, velmi důležitá spolupráce v posádce. Důležité pro nás je, že takovýto způsob posilovacího cvičení je snad zábavnější (i když určitě ne pro všechny 😊), než některá jiná, zejména frontální cvičení.

Mezi jednotlivci byl na 100 m nejrychlejší Josef Hudák z A4 v čase 15,6. Celkově druhé až třetí místo obsadili Honza Klokan 2B a Dan Együd S3 za 15,9.

Z posádek zmíním ty nejrychlejší v každém ročníku. V kategorii prvních ročníků zvítězili „Konopíci“ 1C (1:24,0), mezi druháky byli nejrychlejší „Svoboďáci“ 2A (1:17,9), nejrychlejšími třeťáky byli „Špunti“ S3 (1:18,7). Celkovými vítězi v rámci školy se stali „Hudini“ A4 ve složení Hudák, Caba, Volráb, Meniuk v čase 1:15,8. Gratulujeme vítězům a děkujeme všem účastníkům za skvělé i méně skvělé výkony.

Do soutěže se letos zapojila letos i skupina borců ze Zdravotní TV, které tímto chválím a těším se, že to nebyl jejich poslední příspěvek.

Také chci poděkovat paní učitelce Koubové, která veškerá data týkající se našich posádek a jejich výsledků zadala do elektronického systému. Že to byla mravenčí práce jenom naznačím, protože v naší katedře se naznačovat může 😊.

Závěrem chci využít příležitosti a popřát všem našim žákům, kolegům, vedení školy i ostatním zaměstnancům co nejpohodovější rok (v rámci možností) 2023.