Rubriky
Sportovní kurzy

Vodácký kurz Vltava 23

Včera, v pátek 19. května, jsme se vrátili z vodáckého kurzu v povodí řeky Vltavy. Kurz se vydařil. Nikomu se nic vážného nepřihodilo, což je vždy nejdůležitější. Několik odřenin z „nechtěné říční koupele“ a jeden výron z volnočasového basketbalu, jsou běžné drobnosti.

Program kurzu byl splněn v plném rozsahu, přestože počasí nám příliš nepřálo. Opalovací krém jsme vyměnili za zimní bundy a čepice, došlo i na pláštěnky. Teplo jsme si užili jen při zpáteční cestě ve vytopeném autobusu. Celkově však hodnotíme kurz velmi pozitivně. Dobrá parta pětadvaceti chlapců a jedné dívky třetích ročníků se náročných podmínek nezalekla. Navíc, když bylo potřeba něco udělat, nemuseli jsme nikoho prosit. Vždy se našli šikovní a ochotní borci. Dalším pozitivem byla výborná kuchyně a přístup zaměstnanců kempu Vltava. Ten je naší tradiční základnou, ze které vyjíždíme za našimi aktivitami.

V podělí 15. 6. jsme se přesunuli na jih Čech. V úterý jsme absolvovali výlet na raftech do Českého Krumlova. Jedno z nejkrásnějších českých měst stojí za to pokaždé vidět. Sotva jsme se vrátili na základnu, začalo pršet a lilo až do rána. Poté se počasí poněkud umoudřilo, takže jsme mohli splnit program na seakajacích. Vyzkoušeli jsme je po skupinách tradičně na Lipně, „českém moři“. Po návratu si chlapci a děvče, rozděleni do čtyř týmům zasoutěžili v netradičních hrách a soutěžích. Ve čtvrtek jsme spluli z Vyššího Brodu na turistických kánoích zpět do kempu. Překážkou nám byly dva jezy, na nichž došlo k několika neplánovaným koupelím. Nic výjimečného 😊. Zastávka v Rožmberku nad Vltavou, byla dílem zkouškou odolnosti a otužilosti, dílem občerstvovací pauzou. V pátek jsme se přesunuli do Českých Budějovic, kde jsme na skutečné divoké vodě (slalomová dráha v Českém Vrbném) bojovali s vodním živlem i sami se sebou. Tím jsme náš pestrý program vyčerpali a po občerstvovací pauze v nákupním centru jsme se vydali na zpáteční cestu.

Závěrem chci ještě jednou naše svěřence pochválit a poděkovat za spolupráci. Byli jste fajn parta, určitě jedna z těch lepších. Tak ať vám vyjde závěr školního roku a o prázdninách třeba někam na vodu, tentokrát v teplejším provedení 😊. Veliké poděkování posíláme potom našim kolegům S. Pohlovi a O. Kubánkové za jejich ochotu spolu s námi nést tíhu odpovědnosti, za jejich profesionalitu, nasazení nad rámec povinností a dobrou náladu za každého počasí.

Na úplný závěr chci jménem instruktorů i žáků poděkovat panu Šatavovi (Vaskysport), který nás bezpečně přepravoval a z velké části zabezpečil sportovním vybavením. Náš dík patří i paní vedoucí kempu za milý přístup a výbornou kuchyni. Děkujeme také panu Zahradníkovi, který nám dlouhodobě pronajímá vodácké vybavení za velmi solidní cenu, za jeho maximální vstřícnost.

vedoucí kurzu M. Koubová a zpravodaj J. Kouba