Rubriky
Sportovní kurzy

LVZ Pec pod Sněžkou – I

V pátek večer jsme se vrátili z prvního turnusu lyžařského zájezdu. Vybraní žáci tříd 1.B a 1.E absolvovali v termínu 28. 1. až 2. 2. Lyžařský výcvikový zájezd v Peci pod Sněžkou. Hned v úvodu musím všechny chlapce a děvčata pochválit. Lyžování, chování, přístup, vše bylo na jedničku.

Mile nás překvapily dobré sněhové podmínky. Vzhledem k vysokým teplotám v nížinách jsme tolik sněhu nečekali. První tři dny jsme měli navíc krásné počasí. V závěru týdne se sice poněkud pokazilo, zažili jsme ale horší.

Tradičně jsme se ubytovali v hotelu Energetik. Proti loňsku došlo k částečné revitalizaci zařízení na pokojích, velmi dobrou úroveň si stále drží místní kuchyně. Sondoval jsem i mezi mládeží a myslím, že nám všem chutnalo. Třikrát jsme využili hotelový bazén pro relaxaci po lyžování.

Radost nám naši svěřenci udělali pokroky v lyžařských dovednostech, ale také schopností „udělat“ zábavu pro ostatní. Někteří kluci mají opravdu talent, na technické škole až nečekaný.

Velice rád konstatuji, že nikdo z frekventantů neutrpěl zranění nebo nemoc, která by vyžadovala lékařskou péči. Vzhledem k namrzlému terénu v prvních dnech, a těžkému sněhu při odpoledním lyžování, je to úspěch. Štěstí nám v tomto směru přálo, protože zásahů horské služby na sjezdovkách bylo poměrně dost. Nebylo to ale jen štěstí, ale také již zmíněný správný a rozumný přístup našich borců (a borkyň).

Děkuji také rodičům, že respektovali naše pokyny vydané k odjezdu a příjezdu. Vše proběhlo hladce, přestože dopravní situace před školou je, díky stavební uzavírce, značně nepříznivá.

Třídy 1.A, 1.E nastavily druhému turnusu laťku velmi vysoko. Snad se nám i druhý turnus takto vydaří.

Závěrem chci poděkovat všem kolegům, kteří s námi na kurzu byli a vytvořili spolu se žáky perfektní atmosféru. Alespoň já jsem to tak cítil. Díky všem!

V Chomutově se souběžně měl konat běžkařský kurz zaměřený na turistiku. Bohužel sněhové podmínky v Krušných horách jeho konání neumožnily. Realizována byla tkzv. „suchá varianta“ pěších výletů a dalších akcí. Děkuji všem kolegům, kteří obětovali své pohodlí a zapojili se.

vedoucí kurzu J. Kouba