Rubriky
Sportovní kurzy

Vltava 24 – vodácký kurz

Ve dnech 13. – 17. května jsme absolvovali Vodácký kurz třetích ročníků. Kurzu se letos zúčastnilo 31 chlapců a dvě děvčata. Letošní parta účastníků byla fajn. Určitě nepatřila mezi nejzdatnější vodácké skupiny, ale na všechny byl spoleh, na kurzu panovala pohoda. Všechny chci na tomto místě pochválit za přístup a chování během akce. Nejdůležitější je jako vždy absence nějakého vážnějšího úrazu.

Kurz začal již v Chomutově. Začátečníky, kteří projevili zájem, proškolila vedoucí kurzu M. Koubová. V loděnici SC 80 Chomutov si došedší vyzkoušeli jízdu v kánoi. Jen škoda, že se nepřipojili i někteří další borci, možná by bylo méně „plaváčků“.

Pondělí „padlo“ na přesun do kempu Vltava, kam jezdíme dlouhé roky. Shodli jsme se, že jsme byli opět spokojeni. Velmi dobrá kuchyně, kemp sami pro sebe, solidní chatky, a hlavně nám vyšlo dobré počasí. Zejména noci byly příjemně teplé, což není v tomto období v dané lokalitě vůbec samozřejmostí.

V úterý jsme spluli úsek z kempu do Českého Krumlova v raftech. Za slunečného počasí příjemný výlet s individuální prohlídkou města.

Ve středu jsme vyjeli autobusem na Lipno, kde si žáci vyzkoušeli jízdu na seakajacích. Akce se nám tak trochu proměnila v „hromadnou koupel“. Na vině byl zejména velmi silný vítr a následné vlny. Ne nadarmo se Lipnu přezdívá „České moře“.

Ve čtvrtek přišla na řadu etapa Vyšší Brod – kemp se zastávkou v Rožmberku. Frekventanti pokračovali v „léčebných koupelích“, ale na dobré náladě nám to neubralo. „Učený z nebe nespadl“.

Ve chvílích, kdy jsme nebyli na vodě, někteří chlapci hráli fotbálek, jiní se šli proběhnout, další besedovali u ohnišť. Jeden podvečer jsme věnovali netradičním soutěžím, ve kterých šlo spíše o legraci než o výsledek.

Zlatý hřeb přišel jako vždy v pátek, kdy jsme na kanále v Českém Vrbném „raftovali“ na divoké vodě. Chlapci, kteří se zapojili, si jízdu ve skutečné divoké vodě opravdu užili.

Z organizačního hlediska byl letošní kurz náročný zejména pro vedoucí kuru. V průběhu příprav se totiž změnil dopravce i poskytovatel veškerého vodáckého vybavení, kánoemi a rafty počínaje. Nakonec vše „klaplo“ ke všeobecné spokojenosti.

Kromě učitelů TV a účastníků se na úspěšném průběhu akce podíleli naši milí kolegové S. Pohl a O. Kubánková. Děkujeme.

Tak zase snad za rok AHOJ!