Rubriky
Sportovní kurzy

Vodácký kurz třetích ročníků, Vltava 2015

Ve dnech 11. – 15.5. 2015 se uskutečnil Vodácký kurz třetích ročníků. Tradičně se konal na středním toku Vltavy, v prostoru Lipenská nádrž – České Budějovice.

» FOTOGALERIE

Akce se po všech stránkách vydařila. Vyšlo nám počasí, výborně nám vařili a hlavně a zejména nás mile překvapili frekventanti – vybraní, respektive přihlášení třeťáci, které cheme touto cestou pochválit. No a v neposlední řadě se nám nikdo nezranil. Vrásky nám přidělalo pouze onemocnění jednoho z žáků, kterému přejeme brzké uzdravení.

První den jsme po příjezdu po skupinách slaňovali a procvičili pádélka. Druhý den jsme absolvovali delší výlet na deblkánojích z „Vyššáku“ přes Rožmberk do domovského kempu Vltava. Třetí den jsme na Lipenské přehradě okusili jízdu na seakajacích a raftech. Čtvrtý den jsme splouvali Vltavu z kempu do Českého Krumlova na raftech, což bylo vlastně přípravou na páteční „dovádění“ ve vodách umělého kanálu ve Vrbném v Českých Budějovicích. Po návratu z vody ve čtvrtek chlapci absolvovali netradiční soutěže, které připravil pan učitel Pohl. No a v pátek „po kanálu“ rychle domů k maminkám.

Po večerech jsme měli možnost sledovat hokejové mistrovství světa. Většina borců však dávala přednost posezení u ohně za zvuků dvou kytar. Tomáš Kryl a Kuba Vančo výrazně pozvedli kulturní úroveň naší společné akce.

Kurz připravila paní učitelka Koubová ve spolupráci s panem učitelem Pohlem, naši vodáci. Děkujeme touto cestou i panu Šatavovi, který nám již dlouhé roky zajišťuje dopravu, lezeckou část, seakajaky atd.

Tak snad zase za rok ve stejnou dobu.

V Chomutově 22.5.  2015            „účastník zájezdu“ J. Kouba