Rubriky
Oznámení

Microsoft STC hledá nové studenty

Microsoft otevřel registraci do již 4. ročníku prestižního rozvojového programu pro nadané studenty – Studentské trenérské centrum. Tento dvouletý program je určen pro středoškolské studenty, kteří mají zájem zdokonalovat své znalosti v oblasti ICT a předávat je dál v rámci své školy a širšího okolí.
První rok se studenti naučí do hloubky pracovat s kancelářským balíkem Office, jehož znalost poté mohou stvrdit mezinárodně uznávaným certifikátem Microsoft Office Specialist (MOS). Zároveň se studenti učí efektivně komunikovat, prezentovat, rozvrhnout si čas (time management) a také řídit tým. Tyto znalosti využijí ve své spolupráci se Vzdělávacími centry Microsoft Partners in Learning, kde mají mimo jiné šanci vyzkoušet si roli lektora na oficiálních školeních Microsoftu. O velké prázdniny probíhá Letní škola STC – několikadenní událost plná workshopů, přednášek a týmové práce přímo v budově českého Microsoftu v Praze. Studenti STC mají možnost setkat se s inspirativními osobnostmi, podívat se na zajímavá místa a získat profesní zkušenost na stáži v Microsoftu.
Ve druhém roce si student zvolí, podobně jako na naší škole, konkrétní zaměření – software nebo podnikové technologie. STC je zakončeno absolventskou prací. Ti nejaktivnější mají šanci získat pozvánku k členství v prestižním programu pro vysokoškolské studenty – Microsoft Student Partner (MSP). Studenti STC získají nové vědomosti, cenné zkušenosti, nová přátelství a lepší start do budoucí kariéry.
Zapojení do programu trvá ideálně od druhého do posledního ročníku střední školy, výjimky jsou však možné dle individuální domluvy.
Více informací o programu Microsoft STC a registrační formulář naleznete zde. Registrace je možná do 31. 10. 2015. V případě dalších otázek se můžete obrátit také na STC studenta z naší školy, Jindřicha Richtera, na emailu richter.jindrich@outlook.com.

Článek připravil Jindřich Richter (člen STC, V3)