Rubriky
Sport

Okresní kolo Středoškolského atletického poháru – 1. místo – postup

V úterý 17. 9. 2019 se na Atletickém stadionu v Chomutově uskutečnilo Okresní kolo SAP chlapců a dívek. Soutěže se zúčastnily tři týmy chlapců a dva děvčat. V kategorii chlapců o postup bojovali tradičně naši chlapci s chomutovskými gymnazisty, podruhé v řadě vítězně. Zajístili si tak postup do krajského kola, které se uskuteční 3. 10. 2019 v Ústí nad Labem. Třetí místo vybojovali žáci ESOZ Cv.

Všichni naši reprezentanti zaslouží velké uznání. Za zvláštní zmínku stojí jednoznačné vítězství koulařů, kdy všichni tři (Michael Macků, Ondra Kovář. David Seják) překonali 12 metrů, což z dalších borců nikdo nedokázal. Vynikající skok předvedl ve výšce Filip Hartman (176 cm). Štrekařům zachraňoval čest cyklista Lukáš Runt výkonem těsně nad pět minut na trati 1500 m. Výborné výkony podali všichni sprinteři a čtvrtkaři (Filip Šmátrala, Matěj Šulc, Ríša Heřt, oporami byli skokani Jindra Kořínek a překvapivě Kuba Toth. I ostatní ale přispěli důležitými body – dík celému družstvu!

Za pořadatele děkuji také Danovi Spoustovi a Vojtovi Svatoňovi, kteří pomáhali s organizací ve funkci rozhodčích.

Naši školu reprezentovali: A4 – Runt, Macků, Tóth, E4 – Heřt, Hartman, S4 – Šmátrala, Kovář, A3 – Šulc, Seják, TM3 – Kořínek, 2A – Knobloch, Chalupa, 2E – Steklý.

Hodně štěstí do krajského kola!

Na tomto místě chci oslovit žáky, kteří se věnují aktivně vytrvalému běhu, aby se přihlásili příští týden v kabinetu TvS. 30. 9. se uskuteční okresní kolo v přespolním běhu, ve kterém se nám tradičně daří nejen na úrovni okresu.

Sportu zdar, královně sportů zejména!