Rubriky
Sport

Basketbal – pořadatelství – 2. místo v okresním kole

Dnes, ve středu 23. 10. 2019, jsme uspořádali Okresní kolo v basketbale chlapců a dívek. Akci jsme připravili ve spolupráci s „Domečkem“ Chomutov a OR AŠSK Cv.

Turnaje chlapců se zúčastnily čtyři týmy, dívčí družstva byla tři. Prvenství úspěšně obhajovali chlapci a děvčata Gymnázia Chomutov. Naši chlapci si sice na obhájce prvenství věřili, nakonec však odešli s pěkným výpraskem (9 : 21). Dlaší dva, výrazně slabší týmy jsme snadno přehráli (ESOZ-SŠES Cv – Průhon a SŠTGA Cv – Kadaň) a obsadili konečné druhé místo. Třetí příčku v souboji outsiderů urvali borci ESOZu Cv.

Turnaj děvčat opanovala zcela jednoznačně děvčata Gymnázia Chomutov. Důstojnými soupeřkami jim byly dívky z OA ESOZ Cv. Bronzové hráčky SZŠ ESOZ Cv během dvou zápasů nedokázaly vstřelit ani bod. Za jejich statečnost, bojovnost a nadšení jim však náleží uznání.

Zápasy s přehledem rozhodovali mladí hráči chomutovských Levhartů, z nichž jeden (M. Kundert 1E) je žákem naší školy, ale ze zdravotních důvodů se nemohl zúčastnit jako hráč.

Jedinou kaňkou na jinak hladkém průběhu akce bylo zranění našeho Vojty Kopence (V4), podvrtnul si zřejmě koleno při nešťastném došlápnutí na soupeřovu nohu.

Našim chlapcům sice nevyšel útok na první místo, ale za nasazení v rozhodujícím utkání zaslouží uznání. Možná chybělo malinko více klidu a sebevědomí. Všem jim náleží poděkování za velmi dobrou reprezentaci školy.

Reprezentovali: Tomáš Morávek (E4), Ondra Kovář a Jirka Kolář (oba S4), Vojta Kopenec (V4), Ondra Jánský (S3), Adam Mladý (2A), Dominik Urie (2B) a Kristian Gerstenhöfer (1E).

» FOTOGALERIE