Rubriky
Sport

Školní Vánoční turnaj ve florbalu

Dnes 11. 12. 2019 jsme v odpoledních hodinách uspořádali XVII. ročník Vánočního turnaje ve florbalu. Turnaje se zúčastnilo 11 týmů z deseti tříd. Předvedené výkony nás před blížícím se florbalovým okresním kolem (úterý 17. 12.) potěšily. Turnaj byl zároveň nominační akcí, definitivní nominace bude uvedena na konci článku.

Celkovým vítězem se stal tým „Havíři“ 2E, když ve finále borci porazili družstvo „IBK JZD“ E3 2:1. Vítězný tým startoval ve složení Mach, Michálek, Pučelík a golman Jiráček. Na třetím místě se, po výhře 3:2 v souboji poražených semifinalistů, umístilo mužstvo „Žuváci“ 2B. Pomyslnou bramborovou medaili získal poražený z tohoto duelu „Jablíčka“ 2E. Třídu 2E tak můžeme směle vyhodnotit jako nejflorbalovější třídu na škole.

Vítězové získali do opatrování putovní pohár „pana Ježíška“, první až třetí tým obdržel vánoční kolekci a diplom na třídní nástěnku v rámci akce o krásnější třídu. Sladké odměny věnovala OR AŠSK Chomutov

Nejlepším střelcem turnaje se s třinácti vstřelenými brankami stal „žuvák“ Husák 2B, pouze o jeden gól zaostal druhý v pořadí „havíř“ Mach 2E.

Velké poděkování náleží Matějovi Holečkovi (V4) a Dominikovi Pickovi (V3) za rozhodování zápasů. Značnou měrou tak přispěli k hladkému průběhu celé sportovní akce. Té se zúčastnilo 50 hráčů, z toho dokonce dvě dívky. Jako „nejftipnější“ název jsme vyhodnotili „Fčelky“ A4, které bohužel s jedním bodem nepostoupili ze skupiny. Za „politicky nejangažovanější“ lze považovat pojmenování družstva 1E „Přátelé mechaniky IBK“.

Nominace pro okresní kolo – úterý 17. 12. – Městská sportovní hala Chomutov:

brakáři: Holeček (V4), Jiráček (2E) (náhradník Filip Staněk 1D)

obránci: Uhlík (E3), Klement (1C), Müller (TM4), Steklý (2E) (náhradník Husák 2B)

útočníci: Macura (2A), Rauscher (2B), Jeníček(1E), Mach, Michálek, Pučelík (všichni 2E), náhradník Prokeš 2E).

Všichni nominovaní potvrdí (osobně) svou účast v pondělí o velké přestávce (kabinet TvS), nebo se omluví (osobně nebo e-mailem). Pokud tak neučiní, budou automaticky osloveni náhradníci. V širší nominaci jsou i další hráči. Dobrých florbalistů máme na škole poměrně hodně, uvidíme však, zda to bude stačit. Na úspěch v tomto sportovním odvětví již čekáme drahnou dobu.

Sportu zdar a florbalu zvlášť!

» FOTOGALERIE