Rubriky
Sport

SPORTOVNÍ DNY U PŘÍLEŽITOSTI ZÁVĚRU ŠKOLNÍHO ROKU

Ve dnech 28. a 29. 6. 2021, v rámci projektových dnů v závěru školního roku, uspořádala katedra TvS sportovní dny. V pondělí to byl nejdříve sportovní den pro žáky prvních ročníků a v úterý potom sportování pro třeťáky.

Prváci soutěžili v atletice („trochu jinak“), kde si vyzkoušeli například hod oštěpem, závodili v poněkud netradičních štafetách s překážkami, tradiční štafetový kolík nahradily medicinbaly atd. Logici soupeřili v piškvorkovém turnaji, šikulové v pétanque (boče) a kroketu, sportovci – hráči ve futsalu a stolním tenisu. Každá třída dokázala zvítězit alespoň v jedné disciplíně a konečné pořadí bylo podle toho také velmi vyrovnané. Vždyť mezi týmy na medailových pozicích byly opravdu minimální rozdíly. Zvítězila 1E 21 bodů, na druhém místě skončila 1C s dvaceti body a třetí příčku obsadila třída 1D se ziskem devatenácti bodů. Čtvrtá 1A si připsala 15 a pátá 1B 13 bodů.

Třeťáci měli v programu dvě změny. Namísto atletiky závodili na Kamencovém jezeře (loděnice SC 80 Chomutov – děkujeme) v disciplínách C2 (turistická) a K1 („plasťák“). Na závěr si mimo soutěž vyzkoušeli jízdu v dračí lodi. Vzhledem k malému počtu účastníků posádku posílila děvčata z chomutovské „zdrávky“. Piškvorky v rozpisu soutěží nahradily šachy a dáma. Suverénním vítězem se stala třída E3 s 28 body, druhá skončilaTM3 18 bodů, třetí A3 11 bodů (vítězství v jedné disciplíně), čtvrté místo obsadila V3, rovněž s jedenácti body. Beznadějně poslední skončla S3 se sedmi body (tři neobsazené soutěže). Poděkování za přístup patří třídám E3 a TM3, některé jiné poněkud zklamaly.

Nešlo totiž tolik o to, kdo vyhraje, ale hlavně o společné, smysluplné a pokud možno příjemné strávení závěru školního roku, kdy známky jsou již uzavřené. To se myslím vcelku podařilo. Drtivá většina prváků a větší část třeťáků přistoupila k akci solidně. Trochu si zasportovali, zahráli, a snad se i pobavili.

Děkuji zúčastněným za jejich přístup. Děkuji svým kolegům, kteří garantovali jednotlivé sporty (hry), za jejich práci, ochotu, vstřícnost.

Všem potom přeji za učitele Tv pěkné prázdniny, respektive dovolenou.

29. 6. 2021                                                                        J. Kouba