Rubriky
Sport

Středoškolský pohár ve fotbalu

V pátek 22. 10. 2021 jsme v Jirkově na umělé trávě ZŠ Krušnohorská uspořádali Okresní kolo ve fotbale chlapců SŠ. Počasí nám vcelku přálo, nikdo se vážněji nezranil, akce se celkově vydařila. Turnaje se zúčastnilo 5 chomutovských středních škol.

Naši chlapci si v prvním zápase lehce poradili, jak se později ukázalo, s outsiderem turnaje 5:1. Poté však zaváhali v zápase s Obchodní akademií Chomutov. V zápase byli fotbalovější, měli více ze hry, více střel, šancí, ale jak už to chodí, obdrželi laciný gól ze standardní situace – 0:1. V dalším utkání s Gymnáziem Chomutov, jehož borci se do té doby trápili, přišel totální sportovní kolaps, když jsme dostali „výprask“ 0:4. Soupeř nám dal lekci z jednoduchosti, důrazu a produktivity. Naše chlapce to naštěstí nezlomilo a v posledním utkání turnaje porazili ESOZ Na Průhoně 2:0 a obsadili tak slušné třetí místo. Můžu kluky pochválit určitě za přístup i vystupování během celého turnaje. Co se týká umístění, domnívám se, že jsme měli na víc.

Poděkování za sportovní reprezentaci náleží následujícím žákům:  Fencl L., Folwarczny D., Kostelej J. (E4), Šnábl J. (TM4), Čimpera S., Pecinka M. (E3), Spurný D. (TM3), Jiřík D., Karásek D. (V3),  Morong K. (2A), Borecký M. (2D), Havelka A. (2E), Nedvěd J. (1B), Aidlpes M. a Holý F. (1C).

Celkovým vítězem se stalo chomutovské gymnázium, na druhém místě skončila obchodní akademie, my jsme brali bronz. „Brambora“ zůstala „Průhonu“ a černý Petr Cihlářské. Nejlepším střelcem byl vyhlášen hráč Doleček, reprezentující OA Cv, s pěti vstřelenými brankami

Velké poděkování patří ZŠ Krušnohorská v Jirkově, na níž se turnaj konal, jmenovitě potom učiteli Tv panu Olišarovi, který se na průběhu akce významně podílel. Děkuji také panu Nobstovi (předsedovi OR AŠSK), který turnaj z pozice své funkce zaštítil.

Pochvala všem účastníkům za fair play hru i chování. Sešli jsme se při sportu opět po dlouhé době a všichni doufáme, že se pandemická situace nebude dramaticky zhoršovat a umožní nám uspořádat i další sportovní akce.

V Chomutově 22. 10. 2021       garant turnaje vedoucí týmu:  J. Kouba