Rubriky
Sportovní kurzy

LVZ Pec – 1. turnus

Včera, v pátek 28. 1. 2022 ve večerních hodinách, jsme se vrátili z 1. turnusu LVZ Pec pod Sněžkou. Lyžařského výcvikového zájezdu se zúčastnili žáci tříd 1B a 1D (+1 z 2E), celkem 37 chlapců. Kurz se nám jednoznačně vydařil. Naše poděkování patří všem instruktorkám z kabinetu humanistů a velká pochvala jde za našimi chlapci, kteří sklidili chválu od přepravce i od personálu a vedení hotelu.

Několik žáků nemohlo odcestovat kvůli pozitivnímu covidovému testu a nemoci samotné. Při samotném pobytu naštěstí nikdo zdravotní potíže neměl a snad poprvé v historii našich kurzů se nám při lyžování nikdo nezranil. Zdravotnice byli prakticky bez práce, což je v podstatě ideální.

Počasí jsme měli solidní, poslední den byl poněkud větrný. Sníh na sjezdovkách byl kvalitní. Trochu nás mrzelo, že na „Klondaiku“ (malá sjezdovka s výhradně přírodním sněhem) nebylo dost sněhu. Díky tomu jsme nemohli na závěr kurzu uspořádat závody jako obvykle, neboť trať s měřeným časem nebyla k dispozici.

Všichni začátečníci se naučili základy sjezdového lyžování a dokáží zvládnout průměrně náročnou sjezdovku. Teď je jen na nich, zda se budou zdokonalovat. Chce to jen jezdit a vzpomenout na vštěpované zásady.

Jsme velice rádi, že se nám v současné nelehké době podařilo kurz uskutečnit a přejeme si, aby nám štěstí přálo i za měsíc při druhém turnusu.

V Chomutově 29. 1. 2022 učitelé TVS – J. a M. Koubovi