Rubriky
Sport

1. místo v Okresní kole Subterra cupu ve florbale

Velkého úspěchu dnes 14. 12. 2022 dosáhli naši florbalisté. Po třetím místě v Okresním kole, pořádaném naší školou v rámci Asociace školních sportovních klubů, jsme se zúčastnili Okresního kola Subterra cupu. Turnaj se konal ve sportovní hale SC 80 na Březenecké, pořádal jej Český florbalový svaz. Přihlásila se sice jen tři chomutovská mužstva, ale na kvalitě se to odrazilo spíše pozitivně, protože se jednalo o tři dlouhodobě nejlepší týmy mezi chomutovskými školami.

Hrálo se 2x 15 minut, což je doba, ve které se mnoho ukáže. V prvním, velmi vyrovnaném zápase zvítězilo chomutovské gymnázium 3:2 nad ESOZ (Průhon) Chomutov. Poté naši borci porazili vítěze prvního utkání 3:1, i když rychle prohrávali 0:1. Postupně však převzali taktovku a vyhráli poměrně přesvědčivě. Poslední zápas proti ESOZ Chomutov zahájili naši chlapci ve velkém stylu a brzy vedli 3:0, ve druhém poločase již 6:1. Pak sice polevili a dovolili soupeři snížit, nicméně s přehledem slavili vítězství 6:4. To znamenalo i vítězství v turnaji a postup do krajského kola, které by se mělo konat v měsíci lednu, a to opět v Chomutově. Oporami byli oba brankáři Staněk a Vostárek, výborný výkon podal Martin Jeníček (TM4) a další. Nejlepším naším borcem byl obránce Ruda Klement z S4, který nejen výborně bránil, ale také dával důležité branky, jako správný kapitán

Reprezentovali: Jeníček, Molcar, Staněk (TM4), Klement, Mašek (S4), Holka (V4), Kaprhál (E4), Dundr (E3), Kopecký (TM3), Vostárek (2B), Šůs (2C), Kříž (2D) a Penk (1A). Při vedení týmu asistoval Strnad (TM4).