Rubriky
Sport

Česko vesluje – 3. kolo

V minulém týdnu jsme se v rámci hodin TVS zapojili do třetího kola celostátní soutěže „Česko vesluje“. Veslování na kvalitních strojích propůjčených „Labem Aréna“ je pro nás výborným kondičním cvičením. Chlapci, ale i děvčata, mají-li zájem, si mohou opravdu „máknout“. Navíc trochu jiným způsobem, než je při TVS běžné. Velkou výhodou je, že se při tomto cvičení zapojí celé tělo. Můžeme pracovat s objemem i intenzitou.  Chceme-li ryzí kardio, máme ho mít. Chceme jet silově, není problém. Chceme potrénovat laktát, ideální. Plně doporučujeme! Vhodné i pro seniory a jedince plnějších tvarů.

Ve třetím kole se soutěžilo v distanci 350 m(cca 1´ – 1´20´´), potažmo štafetách 4x 350 m. Jako jediný se pod minutu dostal celkový vítěz Josef Hudák A4 v čase 59,7. Veliké uznání! 2. místo Petr Maule S4 (1:01,4), třetí příčku obsadili společně Dominik Svoboda 2A a Jakub Lavička A4 (1:01,5). Z děvčat byla nejlepší Anička Lacková za 1:17.

V kategorii štafet zvítězila tradičně posádka A4 „Hudini“ ve složení J. Hudák, H. Mařík, T. Meniuk a V. Vladyka časem 4:30,4. Z pohledu na sestavu je zřejmé, že A4 pro vítězství nepotřebuje postavit do jedné štafety nejlepší jednotlivce, aby nakonec stejně zvítězila. Tentokrát navíc s pádem jednoho člena týmu, který to malinko přehnal s nasazením. Vítězům se svým výkonem přiblížili dlouhodobě také velmi úspěšní „Klokani“ 2A (Klokan, Kopřiva, Tapšík, Novák) časem 4:31,5. Nejlepší čas (4:41,6) v rámci prvních ročníků zajeli borci z týmu „Jedna“ (Novák, Hynek, Rajčan, Vaníček).

Děvčata se prezentovala časem 5:43,0. Vzhledem k tomu, že byla štafeta sestavena z různých tříd, zúčastnily se dívky mimo soutěž (Lacková V4, Čelinská E3, Bozděchová a Hýblová 2E).

Děkujeme všem žákům (žákyním), kteří se zapojili do soutěže se zájmem a podali výkony na hranicích svých možností.

Výsledky zpracovala, a organizátorům zaslala, paní učitelka Koubová.