Rubriky
Soutěže a olympiády

Průmyslováci se neztratili

Minulý čtvrtek (24.3.) proběhlo v chomutovském „Domečku“okresní olympijské klání středoškoláků v DĚJEPISE. Letošní téma nebylo vůbec jednoduché, sledovalo život středoevropské šlechty od roku 1648 do poloviny 20.století. Náročný obsah, se kterým se v osnovách průmky žáci na rozdíl od gymnazistů vůbec nesetkají, nakonec zvládli velmi dobře. Záleželo tedy především na domácí přípravě a samostudiu našich borců. Všichni účastníci se i přes náročnost zadání stali úspěšnými řešiteli. „Stačilo“ získat 50% bodů z celkových 80.

Pět našich průmyslováků se mezi gymnazisty neztratilo! Přestože se u nás dějepis učí jen v prvním ročníku, a to jen MODERNÍ DĚJINY, se dva žáci V3 umístili v první desítce. Od postupových míst je dělily necelé dva body. Prváci pak získávali zkušenosti, které zajisté využijí v dalších ročnících soutěže. Všem našim zástupcům – Honzovi a Prokopovi (V3), Tomášovi (S4), Pavlovi (1.A) a Davidovi (1.B) patří velké poděkování za individuální zodpovědnou přípravu a za vzornou reprezentaci průmyslové školy.

DĚKUJEME!

Mgr. Dagmar Lorencová

P.S. Po dopsání článku jsem se dozvěděla, že máme postupujícího žáka do Krajského kola olympiády – Honzu Proška (V3)! Velká GRATULACE!!!