Rubriky
Sport

Nejlepší atletické výkony – jaro 2022

V rámci TVS jsme plnili i na jaře řadu atletických disciplín. Toto období máme zaměřené na krátké běhy (60 – 400 m), z technických disciplín na skok daleký a vrh koulí. Řada výkonů stojí za zmínku, vybrali jsme alespoň absolutní jarní rekordy.

Nejlepším sprinterem se stal Honza Nedvěd z 1B, když 60 m zaběhl za 7,5 a 100 m za vynikajících 11,9 sec. Na šedesátimetrové trati se mu vyrovnal Adam Nejdl z A3 a na distanci 100 m Samuel Synek 1D. Zejména u Samuela je to vzhledem k ročníku narození velmi nadějný výkon. Na nejnáročnější běžecké trati 400 m dosáhl nejlepšího času 59,2 Šimon Poplužník z 2B. Nejlepším skokanem školy je zcela přesvědčivě Marek Černý TM3, který po podzimní výšce ovládl i skok daleký výkonem 524 cm. Na prvenství v kouli stačilo Martinovi Jeníčkovi (rovněž TM3) solidních 10,88 m.

Pro doplnění předkládáme i nejlepší výkony děvčat. 60 m zaběhla nejrychleji Ema Bozděchová 1E za 8,4, 300 m Adéla Fučíková S3 výkonem 49,4. Nejdále doskočila Karolína Ledvinková 2A skokem 410 cm, 46 m hodila míčkem Nina Šobrová, rovněž 2A.

Dosažené výkony, nejen těch úplně nejlepších, pro nás budou odrazovým můstkem při výběru žáků do dvanáctičlenného atletického týmu. Dá-li příroda a uskuteční-li se se středoškolský atletický pohár, který má termín vždy kolem dvacátého září. Pokud by se poprvé podařilo sestavit i tým děvčat, bylo by to zcela mimořádné.

Pro úplnost přidáváme i nejlepší časy z bazénu. Po dvou „covidových“ letech absolvovali žáci prvních ročníků plavecký výcvik. Testovali jsme 50 m volný způsob. Nejlepších tří časů dosáhli samozřejmě plavci, i když někteří již svou závodní činnost ukončili. Za 28,2 zaplaval Vojta Bristrovič 1A, 27,6 Michal Werschall 1D a nejrychlejší byl Tomáš Moravec 1E v čase 26,4. Dobrý základ pro plaveckou reprezentaci.

Ceníme si ale nejen těch nejlepších, ale všech, kteří se posunuli vpřed v rámci svých možností. V bazénu potom zejména těch, kteří neuměli vůbec plavat, překonali obavy a získali základy adaptace na vodní prostředí, základy plavání. A nebylo jich letos málo.

Pěkné prázdniny a ve zdraví v září na shledanou!

za učitele TVS J. Kouba