Rubriky
Sportovní kurzy

Sportovně turistický kurz 3. ročníků – Lesná, září 22

Hned začátkem nového školního roku uspořádala naše katedra Sportovně turistický kurz třetích ročníků. Kurz se uskutečnil ve dvou turnusech od 5. do 9. a 12. do 16. září. Akce se zúčastnilo celkem 95 žáků, z toho 64 cyklistů. Zbytek tvořili týmy pěších turistů. Co je nejdůležitější, nikdo se nezranil, nepočítáme-li úplné drobnosti.

Počasí nám oproti loňskému roku příliš nepřálo, ale mohlo být i hůře. V každém turnusu vyšel na středu deštivý „odpočinkový den“, který jsme řešili programem ve vnitřních prostorách, kterými naštěstí Horský hotel Lesná disponuje. Nejen z tohoto důvodu jsme byli na Lesné opět spokojeni. Solidní strava a ubytování, ochota a pěkné prostředí spolu s krásnou přírodou, to vše hovoří pro to, abychom se sem, bude-li to možné, rádi vrátili.

Naše svěřence můžeme celkově pochválit. Rozhodně neudělali ostudu a drtivá většina byla zcela „v pohodě“. Snad si pětidenní akci většinově alespoň trochu užili.

Velký dík patří všem kolegům, kteří se kurzu zúčastnili a bez nichž bychom podobnou akci ani uskutečnit nemohli. Děkujeme za jejich ochotu a přístup. Jedná se o fyzicky velmi náročnou akci. Také míra rizik a zodpovědnosti rozhodně není malá. DĚKUJEME.

učitelé TVS – J. a M. Koubovi